Plichta Gdańsk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skoda2012
    Classic
    • 2012
    • 7

Plichta Gdańsk

Cegiełka poprzez przelew na konto poszła, zobaczymy co dalej.
    Pozdr.
  • MMK
    Drive
    • 2011
    • 52

Plichta Gdańsk

Witam

Czy ktoś z was wie ile kosztuje przeglad okresowy u Plichty ?? wymiana rozrządu, świec,oleju itd Zbliza mi się 90 tyś więc bedzie tzreba gdzieś jechać

Komentarz

• aqq
      Drive
      • 2011
      • 60

Ja się dołączam do pytania , jak tam serwis w gdansku? a może polecacie jakiś inny w trójmieście bądź okolicach?

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

hehe, no ja tez chce zrobic przeglad roczny + olejowy i sie boje gdziekolwiek jechac (mam widac nerwice ;-P )... koledzy radza jechac do Tune-Up... (jesli dobrze zapamietalem nazwe)
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• krzys301
          Ambiente
          • 2007
          • 244
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Plichte omijaj szerokim lukiem, polecam Starogarg Gdanski hgm czy hdm cos w tym stylu.
          Jestem z Elblaga i po wizycie u Plichty , powiedzialem sobie, ze moja noga juz tam nie postanie. Slyszalem, ze ten w Wejherowie jest jeszcze cos wart.
          Poszukaj na forum to znajdziesz recenzje o Plichcie.

Komentarz

• MMK
            Drive
            • 2011
            • 52

Zamieszczone przez krzys301
            Plichte omijaj szerokim lukiem, polecam Starogarg Gdanski hgm czy hdm cos w tym stylu.
            Jestem z Elblaga i po wizycie u Plichty , powiedzialem sobie, ze moja noga juz tam nie postanie. Slyszalem, ze ten w Wejherowie jest jeszcze cos wart.
            Poszukaj na forum to znajdziesz recenzje o Plichcie.
            a jakies szczegóły ? czemu omijasz ?

Komentarz

• aqq
              Drive
              • 2011
              • 60

ja czytałam opinie na stronie trojmiasta , same negatywy no ale może poprostu tak juz jest że jak sie coś podoba to ok a jak nie to trzeba to gdzieś opisać :diabelski_usmiech
              więc może wypowiedzą się ci bardziej doświadczeni

Komentarz

• ARobert
                Rider
                • 2008
                • 254
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Robiłem dwa razy przegląd olejowy i specjalnie jakichś uwag co do Plichty w Gdańsku nie miałem z tym, że oczywiście ceny zwłaszcza oleju wysokie dlatego za drugim razem kupiłem własny olej a różnica w cenie starczyła na wymianę płynu hamulcowego. Osobna historia to usunięcie pewnej usterki przepustnicy a jak się potem okazało po prostu wykonanie autoadaptacji przepustnicy za które zdarto ze mnie ponad dwie stówy i to po prostu jest bandytyzm. Jest jeszcze jeden drobiazg który właśnie mnie dotyka a mianowicie zapsikanie rygli zamków jakimś gęstym mazidłem, które twardnieje totalnie w trakcie mrozu i uniemożliwia mi zamykanie drzwi lub ich otwieranie od środka klamką jak się już je uda zamknąć.... ot nadgorliwość serwisanta. Póki co nie przewiduję dokonywania żadnych usług w tym serwisie poza przeglądami olejowymi... no ale czas pokaże co będzie dalej. Gwarancja mechaniczna się skończyła i pozostało mi jeszcze kilka miesięcy leasingu co w zasadzie rozwiązuje mi całkowicie ręce.

Komentarz

• MMK
                  Drive
                  • 2011
                  • 52

Zamieszczone przez ARobert
                  Robiłem dwa razy przegląd olejowy i specjalnie jakichś uwag co do Plichty w Gdańsku nie miałem z tym, że oczywiście ceny zwłaszcza oleju wysokie dlatego za drugim razem kupiłem własny olej a różnica w cenie starczyła na wymianę płynu hamulcowego. Osobna historia to usunięcie pewnej usterki przepustnicy a jak się potem okazało po prostu wykonanie autoadaptacji przepustnicy za które zdarto ze mnie ponad dwie stówy i to po prostu jest bandytyzm. Jest jeszcze jeden drobiazg który właśnie mnie dotyka a mianowicie zapsikanie rygli zamków jakimś gęstym mazidłem, które twardnieje totalnie w trakcie mrozu i uniemożliwia mi zamykanie drzwi lub ich otwieranie od środka klamką jak się już je uda zamknąć.... ot nadgorliwość serwisanta. Póki co nie przewiduję dokonywania żadnych usług w tym serwisie poza przeglądami olejowymi... no ale czas pokaże co będzie dalej. Gwarancja mechaniczna się skończyła i pozostało mi jeszcze kilka miesięcy leasingu co w zasadzie rozwiązuje mi całkowicie ręce.
                  a moge wiedzieć ile kosztował cie przeglad olejowy?

Komentarz

• ARobert
                    Rider
                    • 2008
                    • 254
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez MMK
                    a moge wiedzieć ile kosztował cie przeglad olejowy?
                    ..faktury mam w pracy ale z tego co pamiętam to pierwszy około 600 brutto z ich wszystkimi materiałami (olej zwykły czyli nie LL) a drugi około 400 z tym że tylko olej był własny ale w przegląd wchodziła dodatkowo wymiana płynu hamulcowego. Ta druga wartość wydaje się być całkiem uczciwa. Auto jak w opisie czyli benzyna 1.6MPI. Żadnych dodatkowych prac nie wykonywano bo przebieg mam bardzo niski i nic poza standardem nie trzeba było robić.

Komentarz

• eX
                      Elegance
                      • 2006
                      • 980

ja plichty gdansk nie polecam, w S2 parowaly halogeny, pojechalem, ''wymienimy na przegladzie'', ok jezdzilem, podczas ulewy na autostradzie jechalem na halogenach dodatkowo, lewa zarowka wybuchla, tak zalalo halogen, pojechalem zrobic serwis olejowo filtrowy, stwierdzili ze wszystko jest ok, to zapytalem sie skoro wszystko ok dlaczego halogen mi nie swieci, poszli pogrzebali wymienili zarowke i kazali zaplacic ok 40 paru zl (juz nie pamietam dodatkowo). nie zgodzilem sie gdyz nie moja byla w tym wina, serwisant klocil sie ze mna ze to nie podlega pod gwarancje, zadalem pytanie czy jezeli zaleje mi reflektor glowny ze sterownikiem, i spali sterownik i popali pol instalacji w aucie to czy to tez juz pod gwarancje nie bedzie podlegac, (oczywiscie przy przegladzie uznali ze halogeny sa uszkodzone, uwaga "w sposob mechaniczny", czyli halogeny wymienilem na swoj koszt..) sytuacja trwala dobra godzine. zarowke mi odpuscili, ale oczywiscie na fv wpisali jakies podkladki srubki wiec wyszlo na to samo, a dodatkowo mechanik zapomnial sie z resztka mojego oleju. ceny samej uslugi wymiany oleju i f powietrza i f oleju u nich to 200zl (przyjezdzajac ze swoim olejem i filtrami)

inne auto, O1. na trasie puscil przewod olejowy od turbo. holowanie z trasy, auto pod dom. przewod zakupilem nie u nich (termin oczekiwania u nich tydzien), przyjechalem z przewodem wstawilem auto, oczywiscie nieda sie zrobic bo w zestawie nie bylo uszczelki miedzianej za 2gr, zabralem auto i we wlasnym zakresie zamontowalem (zamowilem u nich ten przewod zeby byl kompletny, oczywiscie przyszedl bez uszczelki za prawie dwa razy taka cene :szeroki_usmiech )

czesci tez nie potrafia zamawiac, posiadam 1.8t 4x4, w ktorym skrzynie zmontowalem wreszcie 6b z audi s3, potrzebowalem przewod olejowy turbiny od audi, 5 podkreslam PIEC !!! razy zamowili przewod od mojego auta, chociaz podawalem oznaczenie silnika i VIN auta z ktorego mialem skrzynie, ostatecznie moj waz ktory mialem, plus uszkodzony ktory dostalem do skrzyni zostaly zespawane.

ogolnie serwis i salon odradzam.

chcecie zrobic przeglady nie do ksiazki wymieniac rzeczy eksploatacyjne wraz z rozrzadami

Gdansk Polanki 74A (na skrzyzowaniu z meczetem) 508306729 lub 508305729
                      jeszcze z zadnym autem u nich nie zatopilem

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Plichta Gdańsk
                        nie polecamy
                        jesli plichta to albo gdynia(ale musisz się wstrzelić w konkretną zmianę) albo wejherowo
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• MMK
                          Drive
                          • 2011
                          • 52

No dobra czyli gdańsk odpada mysle że wejcherowo tylko czeka mnie jeszcze telefon z zapytaniem ile za to wszystko ,aż sie boje

Ponieważ temat jest zwiazany z plichta ,a niechce robić oddzielnego tematu czy ktos z was miał przyjemnosć z tym serwisem prosiłbym o wypowiedz

http://www.skoda-moto.com.pl/ :?:

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen

MMK, większość z nas miała
                            mała podpowiedź
                            skoro chcesz nać ceny wysyłasz mailem zapytanie ofertowe gdzie podajesz vin auta oraz zakres prac jakie chcesz mieć wykonane i uzyskujesz konkretna odpowiedź

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• slawek31113
                              Elegance
                              • 2007
                              • 824

Jeżeli interesuje Ciebie usługa w autoryzacji to Tylko Wejherowo, Jeżeli nie to polecam warsztat w Maszewie Lęborskim. Jest tam chłopak - Daniel - "kaszpirowski" od aut z grupy VAG. Wieleby pisać z jakich sytuacji mnie wybawił z O1. Do tego części tansze (markowe), robocizna duzo tańsza (np. wymiana oleju z filtrami - płacisz tylko za materiały). Jedyne co to troche trzeba jechac, ok 65km z Gdyni. Jezeli ktoś reflektuje to mogę podac nr telefonu na priv.
                              OII 1,4 TSI CAXA blekmiedzik

Komentarz

• MMK
                                Drive
                                • 2011
                                • 52

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                MMK, większość z nas miała
                                mała podpowiedź
                                skoro chcesz nać ceny wysyłasz mailem zapytanie ofertowe gdzie podajesz vin auta oraz zakres prac jakie chcesz mieć wykonane i uzyskujesz konkretna odpowiedź

Masz racje piotrek kwestia tylko telefonu lub emaila zastanawiam sie nad serwisem do którego podałem link wczesniej ale to juz nie ASO

Komentarz

• piotrek_gdy
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 7723
                                  • Volkswagen

MMK, skoro nie musi byc aso to przemysl temat mostów
                                  większość z nas tam bywa i naprawdę temat godny polecenia

Komentarz

• Misiekoctavia
                                    Elegance
                                    • 2005
                                    • 891

Ciekawe jak jaki poziom trzyma ASO w Sopocie. Za Groblewskiego 2000 roku szału nie było. Mojemu ojcu w nowym aucie zniszczyli tablicę rejestracyjną jakimś preparatem do czyszczenia podczas przygotowywania auta do wydania. Podczas wymiany oleju też były jakieś cyrki.
                                    Teraz zmienił się właściciel (Lelek). Ciekawe co z tego wyniknie

Komentarz

• piotrek_gdy
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 7723
                                      • Volkswagen

Misiekoctavia, ludzie śa ci sami
                                      przecież nie spodziewasz sie że właściciel wszystko robi?
                                      ja tam byłem z moim problememe z elektryką i DNO
                                      nie dość, że po 3h czekania gość mi zakomunikował, że jeszcze nie zaczeli robic mojego auta, ale w zwiazku z tym, że bedzie przerwa w dostawie pradu to moze innego dnia
                                      mieli zadzwonic(byl grudzien) i ... do tej pory nikt nie zadzwonil

Komentarz

• MMK
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 52

Czytająć posty stwierdzam ,że w trójmieście ASO Skody to jakas masakra :x

Jedyna normalna opinia to ASO w Wejcherowie :?

Komentarz

• Misiekoctavia
                                          Elegance
                                          • 2005
                                          • 891

piotrek_gdy, podejrzewałem, że tak właśnie będzie.
                                          Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                          przecież nie spodziewasz sie że właściciel wszystko robi?
                                          Oczywiście, że nie zwłaszcza, że ma kilka salonów w Polsce. Od pilnowania jest kierownik
                                          Ostatnio do nich dzwoniłem bo potrzebowałem szkło i kierunek do Laurina. Od razu przez telefon dostałem 10% rabatu mimo i usłyszałem, że części nie mają na miejscu i czas oczekiwania to 8-10dni. U Plichty w Gdynii te same części miały być początkowo na drugi dzień ale po złożeniu zamówienia okazało się, że części jadą z Czech i czas wydłużył się również do 8-10dni, a rabat dostałem 5% ale musiałem o niego poprosić mimo, że już kilka razy u nich robiłem zakupy
                                          Oczywiście ja się do nikogo nie zraziłem przez takie drobiazgi. Z usług serwisowych Plichty nie korzystałem.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 7723
                                            • Volkswagen

Zamieszczone przez MMK
                                            w trójmieście ASO Skody to jakas masakra
                                            nie
                                            tylko gdańsk i sopot

w gdyni i dalej na zachód jest już normalnie :wink:

Komentarz

Pracuję...